Wireless Power

Wireless Power

Kedvezményezett elnevezése és elérhetősége:
WBSNet Korlátolt Felelősségű Társaság

Központi telefon:
+36-70-984-5050
Székhely:
1105 Budapest, Martinovics tér 4. 1.
Telephely
(megvalósulás helyszíne):

6727 Szeged Fő fasor 16-20
Telefon: +36-62-452-747

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ

Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház
MAG Zrt. telefonos ügyfélszolgálat:
06 40 200 617
Email/Web cím:

Vezeték nélküli energiaátvitel fizikai hátterének kutatása, valamint az azt lehetővé tevő rendszer prototípusának kifejlesztése.

GOP-1.1.1-09/1-2010-0212

A WBSNet Kft. vezető szoftver és hardverfejlesztő cég Európában és Ázsiában, élen jár innovatív megoldások, eljárások kifejlesztésében, megvalósításában. Éppen ezért kerestünk egy olyan területet, melyben számos fejlesztési lehetőség van a magas fokú kreativitás kiaknázására. A kutatás- fejlesztésünk célja mobil eszközök tápellátásának/töltésének vezeték nélkül történő innovatív megvalósítása, és ehhez egy hatékonyan működő prototípus kifejlesztése. Az elektromos energia vezeték nélküli továbbítása régi álom. Sok tudós foglalkozott, foglalkozik e tudományterülettel, mivel a mai világban a mindennapi munkához,élethez számtalan eszközt használunk amely elektromos árammal üzemel. Elvárás lenne, hogy ne vezetékek garmadával éljük mindennapi életünket, hanem az eszközök adó és vevő oldalon felismerjék egymást, lehetőségünk legyen szabadon tölteni munkaeszközeinket, kényelmi berendezéseinket.


Galéria megtekintése

Projektünk ennek a fizikai lehetőségeit kutatja, és helyezi át a gyakorlatba. Megvizsgáljuk a jelenleg ismert fizikai lehetőségeket az energia hatékony továbbítására, - Rezonáns ( kapacitív,induktív) elven - Mikrohullámú elven - Optikai elven - Lézer elven

Kutatóink minden olyan lehetőséget megvizsgálnak , amely a legoptimálisabb, legintelligensebb prototípus előállítását teszi lehetővé , alátámasztják, modellezik a fizikai elméleti lehetőségeket a fejlesztőink számára. Fejlesztőink ezek alapján ütemezett kísérletek sorával hozzák létre azt a prototípust, amely reményeink szerint jelentős előrelépést jelent az energia vezeték nélküli továbbítása területén.


A kutatás-fejlesztésben a közreműködők a következők:
  • Szegedi Tudomány Egyetem
  • GATE Nonprofit Kft.
  • WBSNet szakemberei


Kapcsolatfelvétel


Üzenet típusa*

Copyright © 2002-2018 WBSnet Ltd. All Rights Reserved.
WBSnet Ltd.
Martinovics ter 4.
Budapest, Hungary
Telephone: +36 70 984 5050